Vacature Directiesecretaris/Managementassistent

Directie en Bestuur Belangenvereniging

De Vereniging van Kredietunies in Nederland (VKN, www.dekredietunie.nl) bevordert financiering van, voor en door ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. De VKN is de belangenvereniging voor kredietunies. Kredietunies zijn coöperatieve kredietverenigingen van, voor en door ondernemers. Door de coöperatieve structuur waarborgen zij de persoonlijke en menselijke factor in het bankbedrijf, waardoor sparen en lenen weer een gezicht krijgen. Kredietunies staan de ondernemer in het Midden- en Kleinbedrijf met geld, maar ook en vooral met raad, daad en ervaring ter zijde. De Vereniging heeft zich aangesloten bij de World Council of Credit Unions (www.woccu.org), “the world’s leading advocate, platform, development agency and good governance model for credit unions”.

Wij zoeken ondersteuning in de verdere ontwikkeling van ons concept en vooral in de professionaliseringsslag die we in 2021 van plan zijn te maken. Dat betekent dat we in eerste instantie zoeken naar een directie-secretaris, of Management Assistent (MA), die de activiteiten van het bestuur en de directie van VKN inhoudelijk, voorbereidend en proactief ondersteunt. De MA regelt de afspraken, verzorgt correspondentie en ondersteunt bij projecten, de planning van het werk en selecteert en stelt prioriteiten voor afspraken.

Taken:

  1. Maakt afspraken, plant het werk en houdt de agenda bij.
  2. Bereidt presentaties en vergaderingen voor en notuleert deze indien nodig.
  3. Verzorgt de zakelijke correspondentie.
  4. Coördineert de lopende projecten en projectmanagers in het land.
  5. Legt contacten met initiatiefnemers voor aanvragen van oprichting van kredietunies.
  6. Houdt de Website bij en reageert op Twitterberichten en andere sociale media.
  7. Verzorgt een deel van de administratie, doet betalingen en belastingaangiften.
  8. Zorgt voor het archief.

De MA beheert de agenda van de directeur, het bestuur en de landelijk werkende projectmanagers. De MA regelt de gang van zaken bij interne en externe vergaderingen. Voert in overleg de zakelijke correspondentie. De MA coördineert de relaties met projectmanagers en lopende kredietunie initiatieven; ook worden door haar nieuwe initiateven ontwikkeld op basis van binnenkomende projectaanvragen. Indien nodig verzorgt de MA de administratie, doet betalingen en belastingaangiften.De MA beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Uitgebreide kennis van Outlook, Powerpoint, Word en Excel is een vereiste. Affiniteit met administratie, boekhouding en accountancy is een pre.

Wij zoeken een accurate, integere, voorkomende, kritische en diligente medewerker, die zelfstandig kan werken, die ervaring heeft in projectmanagement, in een team kan werken en die bereid is om vrijwillig of tegen een maatschappelijk verantwoord salaris, zijn of haar talenten toe te voegen aan de Vereniging.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je motivatiebrief en CV naar

Mr Roland R. Lampe

Mesdagstraat 57, 2596XV Den Haag.

Email: rlampe@dekredietunie.nl