WBTR-verplichtingen: nog 6 weken tot 1 juli

Verenigingen en stichtingen hebben nog zes weken de tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe wet WBTR. Vanaf 1 juli moeten ze eraan voldoen. Gebruik het stappenplan om zaken voor die datum op orde te hebben. https://wbtr.nl/over-wbtr/https://ivbb.nl/project/wbtr/   https://wbtr.nl/over-wbtr/;  https://ivbb.nl/project/wbtr/

Ja, ook kleine verenigingen en stichtingen vallen onder WBTR. De vraag die veel wordt gesteld: is de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) ook van toepassing op kleine verenigingen en stichtingen? Het antwoord is JA. De wet geldt voor allemaal. Neem geen risico met je bestuurswerk. De nieuwe wet WBTR  is voor bestuursleden een goed moment om even na te denken over hun positie en verantwoordelijkheden. En om eventuele risico’s te minimaliseren. Voetbalvereniging doet het zelf zonder externe inhuur. Je kunt het zelf. Het inroepen van externe juridisch deskundigen is overbodig, concludeerde Voetbalvereniging Baarlo toen zij aan de slag gingen met het WBTR-stappenplan. Door hun enthousiasme op sociale media hebben andere sportverenigingen geïnformeerd naar hun aanpak en ervaringen. ‘Compleet en plezierig geschreven’‘ Het WBTR-stappenplan is een compleet geheel waarbij alle onderdelen van de wet aan de orde komen. De teksten zijn plezierig geschreven.’ Dat zegt penningmeester Dick Koomen van de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele. In twee avonden bereidde hij zijn stichting voor op 1 juli aanstaande.

ABN-AMRO werkt ook mee aan WBTRWe zien tot ons plezier dat ook ABN-AMRO informatie over de WBTR opneemt op hun website. Ze stellen terecht dat aandacht voor bestuurdersaansprakelijkheid een goed idee is. https://wbtr.nl/abn-amro-werkt-ook-mee-aan-wbtr/. Het inlogscherm en het ‘dashboard’ waarmee gebruikers van het stappenplan kunnen zien hoe ver ze zijn gevorderd, zijn aangepast en overzichtelijker gemaakt. Ervaringen van gebruikers zijn belangrijk en leiden tot permanente verbeteringen. Nu ook met online betalen. Tot nu toe kon je alleen op factuur kopen bij wbtr.nl. Daar is de mogelijkheid van online betaling aan toegevoegd, via iDEAL of creditcard. In de eerste week hebben al 70 verenigingen en stichtingen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

WBTR is een initiatief van DNA en IVBB. You are receiving this email because you opted in via our website. Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt? U kunt uw voorkeuren aanpassen of uitschrijven uit deze lijst.

Uitkomsten-Onderzoek-Bekendheid-WBTR