Vincent Jansen van het MKB Plein in Hengelo.

PREMIUM Vincent Jansen van het MKB Plein in Hengelo. © Emiel Muijderman

HENGELO – De meeste lokale bedrijven hebben te maken met een terugval in inkomsten. Het MKB Plein in Hengelo steekt ze de helpende hand toe.

 

Het MKB Plein in Hengelo helpt lokale en regionale ondernemers met bedrijven die maximaal vijf jaar oud zijn kosteloos met het opstellen van een plan om deze en de komende maanden door te komen. „Normaal gesproken zijn we gericht op groei”, zegt ceo Vincent Jansen. „We wijzen ondernemers een groeicoach toe met wie ze een plan opstellen. Nu kunnen we, omdat de provincie Overijssel heeft toegezegd financieel bij te dragen, onze coaches inzetten om meteen in actie te komen voor ondernemers zodat dat hen geen geld kost.”

 

Enorm netwerk

Ondernemers kunnen zich digitaal aanmelden, worden binnen een dag gebeld waarna een digitale intake volgt. De communicatie loopt via telefoon, app of beeldverbinding. „We helpen ondernemers individueel”, zegt Jansen. „Omdat onze coaches zelf allemaal ondernemer zijn uit allerlei branches, hebben we een enorm netwerk. Dat zetten we in om onze collega-ondernemers door deze tijd te helpen.”

Plan op maat

Het MKB Plein is op de hoogte van de door de overheid in de haast genomen maatregelen, subsidies en belastingmaatregelen en helpt verder om een plan van aanpak te maken. „Het zijn voor iedereen spannende tijden. Maar door rust te creëren en focus te houden, kunnen we verder. De een is op zoek naar mogelijkheden om het personeel aan het eind van de maand gewoon te kunnen uitbetalen, de ander naar een investeerder en weer een ander is geholpen als hij of zij kan sparren over de levensvatbaarheid van een idee dat plotseling ontstaan is om op een andere manier zaken te doen. We helpen met een plan op maat, want de ene onderneming is zeker de andere niet.”

Het loopt storm

Volgens Jansen loopt het storm met bellende ondernemers. „Ze hebben allemaal behoefte aan overleg en advies. Het is mooi dat ze ons weten te vinden, want daarvoor zijn we.”

Meer info: mkbplein.com/hulp

https://bit.ly/2xrW7yi