ALMELO – Kappers, eigenaren van lunchrooms en andere kleine ondernemers kunnen vanaf vandaag een corona-overbruggingskrediet aanvragen bij sociaal kredietverstrekker Qredits. De eerste zes maanden geen aflossing,  het eerste jaar 2% rente, daarna 5,75% en na een jaar boetevrij aflossen. Het maximum bedrag dat geleend kan worden is 25.000 euro.

Deze regeling is echt bedoeld om voor het Midden en Kleinbedrijf (MKB) de komende periode te overbruggen, zegt CEO Elwin Groenevelt. “De afgelopen maanden kregen wij soms wel 250 aanvragen per dag. Op deze wijze kunnen wij duizenden ondernemers in het MKB steunen om deze coronacrisis te overleven.” 1200 ondernemers stonden al in de wacht voor een coronakrediet.

Omdat het krediet is bedoeld voor een overbruggingsperiode komen starters niet in aanmerking, daarvoor zijn andere regelingen in het leven geroepen. De looptijd van het coronakrediet is maximaal 4 jaar, de aflossingsvrije periode kan, waar nodig, verlengd worden naar 12 maanden.

 

Steun van ministerie van Economische Zaken

Qredits – opgericht in 2009 – heeft als stichting een ideëel doel -en een aanpak die wezenlijk anders is dan van reguliere banken, schrijft Rijksoverheid. „De banken financieren vaak geen ondernemers voor minder dan 25.000 euro. Dus wij zijn geen concurrenten”, zegt Groenevelt. De funding voor de kredieten is ook afkomstig van de banken. Met 12.000 huidige klanten is Qredits de grootste niet-bancaire kredietverstrekker van het land.

In maart kondigde minister Wiebes aan dat Qredits met steun van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat een extra hulpmaatregel invoerde voor haar kredietklanten. Iedere ondernemer met een krediet bij Qredits kon een uitstel van aflossing aanvragen gedurende een periode van zes maanden. Inmiddels hebben landelijk meer dan 5000 ondernemers gebruik gemaakt van deze regeling.

Naarmate de crisis voortduurt, zal de behoefte van onderne­mers alleen maar toenemen

Elwin Groenvelt, CEO Qredits

Naast krediet geven 600 vrijwilligers van Qredits ook trainingen, opleiding en coaching aan ondernemers. „De afgelopen maanden ontvingen we met name in de eerste weken zo’n 1.000 telefoontjes en gemiddeld 250 nieuwe aanvragen voor een lening per dag. Naarmate de crisis voortduurt, zal de behoefte van ondernemers alleen maar toenemen”, verwacht CEO Groenevelt.

 

Kost geld lenen dan geen geld?

De bekende slogan ‘Geld lenen kost geld’ is bedoeld voor het lenen van geld voor goederen, wij geven zakelijke kredieten, zegt Groenevelt. „Maar natuurlijk kost geld lenen geld, bij ons alleen niet zoveel.”

https://www.tubantia.nl/almelo/almelose-kredietverstrekker-qredits-komt-met-gunstige-regeling-voor-kleine-ondernemers~ad77a1cc/?referrer=https://www.google.com/