De redactie –  15 dec 2020

Het is vanaf vandaag weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor coronasteun. Dat heeft uitkeringsinstantie UWV bevestigd na de door premier Mark Rutte aangekondigde lockdown.

Aanvragen zijn in elk geval tot 27 december mogelijk.

Bedrijven die minstens 20 procent omzetverlies hebben over een periode van drie maanden kunnen de regeling, de zogeheten NOW-steun, gebruiken om de loonkosten door te betalen.

Anders dan eerder aangekondigd gaat de maximale vergoeding in de loonkostensubsidie NOW niet omlaag. Organisaties kunnen ook in het eerste kwartaal van 2021 tot maximaal 80% van hun loonkosten terug kunnen krijgen (dat zou vanaf januari 70% worden). Ook blijft het minimale omzetverlies om in aanmerking te komen voor de NOW op 20% (dat zou 30% worden).

De periode om de steun aan te vragen voor de derde NOW-regeling was juist afgelopen. Het loket daarvoor was open van 16 november tot en met 13 december.

Werkgeversvereniging VNO-NCW heeft in een reactie laten weten dat het ‘goed is dat het NOW-loket niet vandaag dicht gaat, zoals was gepland.’ Wel , maar tot 27 december voor aanvragen open blijft. Wel vindt VNO-NCW het een ongelooflijke teleurstelling dat het kabinet tot een nieuwe lockdown heeft besloten. “Voor vele duizenden ondernemers eindigt het toch al slechte jaar 2020 zo ook nog met een volledige lockdown die tenminste tot ver in januari gaat duren. Daarom moeten op 19 januari maatregelen klaarstaan om het virus na de lockdown onder controle te houden terwijl het land weer meer opengaat, zoals het testen van scholieren.”

https://accountantweek.nl/artikel/loket-voor-aanvragen-nowvergoeding-weer-open?utm_source=accountantweek&utm_campaign=nb-15-12-2020&utm_medium=email&utm_content=loket-voor-aanvragen-nowvergoeding-weer-open