De Nederlandse Fintech startup Finturi presenteerde haar innovatie tijdens het SME Finance Forum 2020.

Het SME Finance Forum werkt aan het vergroten van de toegang tot financiering voor kleine en middelgrote bedrijven. Het Forum beheert een wereldwijd ledennetwerk dat financiële instellingen, technologiebedrijven en instellingen voor ontwikkelingsfinanciering samenbrengt om kennis te delen, innovatie te stimuleren en de groei van het MKB te bevorderen.

Dit jaar was het Global SME Finance Forum getuige van een deelname van meer dan 2200 geregistreerde deelnemers uit 800 instellingen en 140 landen. De huidige stand van zaken op het gebied van MKB-financiering werd door het Forum besproken. Ook koos het SME Finance Forum tien opkomende FinTech’s om hun innovatie te demonstreren aan de marktleiders.

Ook de Nederlandse Fintech startup Finturi presenteerde haar innovatie tijdens het SME Finance Forum 2020. Finturi kreeg eerder dit jaar goedkeuring van de AFM. Sindsdien heeft de startup heel wat MKB-bedrijven geholpen met financiering van hun facturen. Finturi gebruikt nieuwe technologieën, zoals blockchain en artificial intelligentie om administratieve kosten te verlagen, de beveiliging te verhogen en processen te automatiseren. Hierdoor wordt de financiering voor MKB-bedrijven veel efficiënter en betaalbaarder.

Je kunt de pitch van Finturi hier bekijken:

 

 


Finturi verbindt MKB’ers met financiers en stelt hen in de gelegenheid om op asset gebaseerde financiering te krijgen. MKB’ers kunnen de factuur gebruiken als asset om financiering aan te vragen op het Finturi-platform. Finturi is een superflexibele werkkapitaaloplossing voor MKB’ers. MKB’ers onderhouden hun relatie met debiteur, terwijl ze vervroegd betaald worden voor facturen. Finturi financiert facturen vanaf 1000 euro.

https://www.accountancyvanmorgen.nl/2020/11/10/fintech-finturi-demonstreert-innovatie-tijdens-global-sme-finance-forum-2020/