DOOR ACCOUNTANCY VANMORGEN

BDOMKB’ers die op zoek zijn naar financiering voor hun bedrijf kunnen voortaan extra hulp krijgen van BDO Accountants & Adviseurs. Ondernemers krijgen hulp bij het gehele financieringstraject.

De reden voor deze hulp is de groeiende terughoudendheid van banken ten aanzien van kredietverstrekking, vooral aan kleine en middelgrote bedrijven. De totale MKB-kredietverlening door banken daalt al sinds 2013. Tegelijkertijd groeit het aanbod aan alternatieve financieringsvormen, zoals crowd funding en crowd equity.

MKB krijgt vaak nul op het rekest

Van alle MKB-bedrijven die jaarlijks een financieringsaanvraag indienen, krijgt bijna een derde (29%) een negatieve reactie. Eén vijfde van het totale investeringskapitaal in het MKB komt nu al van alternatieve kredietvormen zoals lease- en factoringconstructies en participatiemaatschappijen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Panteia, het CBS en De Nederlandsche Bank (DNB). ‘Banken moeten zuinig zijn en verstrekken daarom vrijwel alleen nog de minst risicovolle leningen,’ zegt Victor Verstappen, Senior Manager MKB Financieringsoplossingen bij BDO.

Gehele financieringstraject

BDO brengt niet alleen de financieringsmogelijkheden bij banken in kaart, maar ook alternatieve investeringsvormen zoals venture capital, mezzanine-leningen, crowd funding en crowd equity. Ondernemers krijgen hulp bij het gehele financieringstraject; vanaf de eerste plannen totdat het gezochte geld op de rekening staat.

http://bit.ly/2o5HnhB