SAVE THE DATE: 13 DECEMBER
Laatste bijeenkomst van 2019!
Het beloofd een inspirerende bijeenkomst te worden.

Borsch Advocatuur
Ons ledenbestand is sinds kort uitgebreid met Jantien Borsch van Borsch Advocatuur. Borsch Advocatuur is een jong en dynamisch kantoor. Het helpen van klanten bij de problemen die zij ondervinden heeft de absolute prioriteit. Of het nu particuliere of zakelijke klanten zijn, de klant staat altijd centraal. Hierbij kenmerkt Borsch Advocatuur zich door betrokken te zijn en net dat ene stapje extra te zetten. Om de zaken goed te kunnen behartigen is verstand van zaken nodig en dit zal worden gecombineerd met een heldere uitleg, zodat de wijze waarop de zaak wordt behandeld volledig duidelijk is. Daarnaast is transparantie bij Borsch Advocatuur erg belangrijk. Helderheid ten aanzien van de haalbaarheid van de zaak, maar uiteraard ook ten aanzien van de kosten.Heeft u Jantien Borsch nog niet ontmoet? Dan zal dit vast niet lang meer duren.Promotiedagen 2019
Begin november stond de Kredietunie Westerkwartier op de Promotiedagen Groningen samen met Kredietunie Groningen. Het was een succesvolle beurs waar we veel nieuwe contacten opgedaan hebben en potentiële leden hebben geworven. De beurs is zeer goed voor de naamsbekendheid geweest.

Kredietunie Westerkwartier
De Kredietunie Westerkwartier heeft op dit moment drie kredieten – waarvan 1 dit jaar – verstrekt met een totaalbedrag van € 140.000,-.

De organisatie van de Kredietunie Westerkwartier en de kredietverstrekking staat goed. Het bestuur komt maandelijks bijeen en de ledenwerfcommissie, het Ondernemersheem en de kredietcommissie zijn actief op hun terrein.

We zien een toenemende interesse voor financiering. Dat geeft ons en de ondernemers in het Westerkwartier een kans om samen kredieten te verstrekken aan het midden- en kleinbedrijf (MKB) in datzelfde gebied. En dat vanuit de coöperatieve gedachte: ‘van, voor en door ondernemers’.

Om kredieten te kunnen verstrekken is geld nodig. Voor 50% van de kredieten maken we gebruik van de kredietfaciliteit van de Provincie Groningen. Voor de overige 50% doen we een beroep op de leden van de Kredietunie Westerkwartier. Een aantal van de leden hebben al een toezegging gedaan. Maar dat is niet genoeg denken wij.

We zijn daarom op zoek naar een bredere funding van de financieringen. Daarvoor doen we ook een beroep op u/jou. Dat kan door het kopen van obligatie(s). Binnenkort neemt een bestuurslid telefonisch contact op.

Interesse in obligaties?
Om toekomstige kredietverlening mogelijk te blijven maken zoeken wij nog leden die obligaties willen afnemen. De obligaties vertegenwoordigen een waarde van € 1.000,-per stuk. Wij keren daar een minimale rente van 1% op uit maar tot nu toe zijn we er in geslaagd 3 % uit te keren.Wij zijn op zoek naar toezeggingen waarmee we toekomstige krediet kunnen funden. De obligaties worden pas opgevraagd bij weer een verstrekking van een krediet en hebben vanaf dat moment een looptijd van 6 jaar.Interesse om ook op deze wijze waardevolle initiatieven in ons Westerkwartier verder te helpen? Laat svp weten door een mail te sturen naar info@kredietuniewesterkwartier.nl of door op onderstaande button te klikken en we nemen contact met u op voor verder informatie.

Ik heb interesse om obligaties af te nemen
Planning 2019/2020Ledenbijeenkomst Ondernemersheem Westerkwartier
13 december 2019
07 februari 2020
20 maart 2020
17 april 2020Bestuursvergadering
09 december 2019
13 januari 2020
10 februari 2020
09 maart 2020
13 april 2020
Wilt u een case delen?
Heeft u een vraagstuk die u eens wilt voorleggen aan andere leden van Ondernemersheem Westerkwartier tijdens onze bijeenkomsten? Neem dan contact op door een mail te sturen naar info@kredietuniewesterkwartier.nl of op onderstaande button te klikken.
Ik wil graag een case delen
Ronald Seinen
(voorzitter)06 – 51 34 41 05
Klaas Michiel Elema
(marketing en ledenwerving)
06 – 44 10 78 89
Hans Schipper
(penningmeester)
Anneke Laan
(marketing en ledenwerving)
06 – 42 94 38 09
Piet van Esch
(secretaris)