MKB-deals aanjager lokale bedrijfsleven. Tweede ronde open voor aanvragen. Tot en met 11 september 2020 kunnen regionale overheden een project of experiment indienen voor de tweede ronde van de MKB-deals
KplusV  Reageer

Tweede ronde open voor aanvragen.

Middels regionale MKB-deals ondersteunt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) het bedrijfsleven in de regio. Voor de eerste negen deals zijn de contracten inmiddels getekend door Staatssecretaris Mona Keijzer en de betrokken lokale bestuurders. KplusV is betrokken bij drie van de negen deals uit de eerste ronde. De tweede ronde is nu open.

De drie miljoen euro verbonden aan deze eerste ronde van deals wordt ingezet voor het toekomstbestendig maken van het MKB. Specifiek op het gebied van kennis, innovatie en netwerken. Regio en Rijksoverheid slaan de handen ineen en bieden maatwerk aan lokaal MKB. Regio’s dienen zelf een aanvraag te doen, op basis van de specifieke behoeften van het regionale MKB.

 

Tweede ronde open tot 11 september
Tot en met 11 september 2020 kunnen regionale overheden een project of experiment indienen voor de tweede ronde van de MKB-deals. Inhoudelijk kunnen deze voorstellen betrekking hebben op tal van onderwerpen die bijdragen aan het brede MKB. In ieder geval moet er aansluiting worden gezocht bij het MKB-Actieplan van EZK. Alle voorwaarden voor het indienen van een aanvraag van de tweede ronde van de MKB-deals zijn te vinden op de website van de RVO.

Aanvraag indienen?
KplusV ondersteunt overheden bij regionale stimuleringsprogramma’s, groeiversnelling en financiering van MKB in diverse levensfasen. Zo hebben wij de aanvragen van de MKB-deals van de volgende regio’s ondersteund:

  • Achterhoek, ‘Samen d’ran – verhoging van de Achterhoekse arbeidsproductiviteit’
  • Drenthe, ‘Samen naar een sterker, slimmer en groener MKB’
  • Overijssel, ‘Family Next’

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/kennispartners/kplusv-organisatieadvies/mkb-deals-aanjager-lokale-bedrijfsleven.13966352.lynkx

Wil je ook met ons in gesprek over het aanjagen van het lokale MKB? Laat het ons weten en vul hier onderaan je gegevens in.