ONDERNEMEN

Meer dan honderdduizend ondernemers hebben dit jaar voor hulp aangeklopt bij de stichting ‘155, help een bedrijf’. Dat blijkt uit cijfers die BNR bij het IMK, het Instituut Midden- en Kleinbedrijf, heeft opgevraagd. Het IMK maakt zich vooral zorgen over ondernemers van 50 jaar en ouder omdat die in deze coronacrisis vaak geen plan B hebben.

Ondernemers van middelbare leeftijd zijn vaak later gestart, en missen daardoor bepaalde skills, zegt Michiel Hordijk van het Instituut Midden- en Kleinbedrijf en mede-initiatiefnemer van 155. ‘Ondernemers hebben moeite loketten te vinden’, zegt Hordijk die benadrukt dat het om de micro-ondernemer gaat.

Michiel Hordijk

https://www.bnr.nl/nieuws/ondernemen/10421186/meer-dan-100-000-ondernemers-kloppen-aan-bij-stichting-155

https://www.155.nl/

Wat doet Stichting 155 voor ondernemers?

Nederland telt ruim 900.000 zelfstandigen, die voor hun bestaan afhankelijk zijn van hun ondernemersinkomen. Soms lukt dat niet, daarom zijn er diverse ondernemersregelingen vanuit de overheid. Helaas weten 6 op de 7 ondernemers, die tot de doelgroep van een ondernemersregeling behoren, de weg naar de regeling niet te vinden of komen te laat in actie. Dat kan beter en die overtuiging leidde tot Stichting 155 Help een bedrijf, dat met slimme online marketing ondernemers met geldnood opspoort en doorverwijst naar hulp.