In ruil voor garanties van de Europese Investeringsbank ter waarde van 795 miljoen euro gaat ING meer geld lenen aan het Midden- en Kleinbedrijf in Nederland. Door de garanties op verstrekte kredieten hoeft ING minder kapitaal achter de hand te houden voor eventuele wanbetaling. Zo speelt de bank geld vrij speelt voor de leningen aan mkb’ers en kan ING naar eigen zeggen 1,1 miljard euro aan nieuwe leningen verstrekken.

In ruil voor garanties van de Europese Investeringsbank (EIB) gaat grootbank ING meer nieuwe kredieten verstrekken aan ondernemers. De bank heeft beloofd 1,1 miljard euro aan leningen te verstrekken aan mkb’ers en grotere bedrijven in Nederland.

De Europese Investeringsbank stelt dat het van groot belang is dat kleine en middelgrote bedrijven in de coronacrisis voldoende toegang houden tot financiering. De kredietinstelling van de Europese Unie neemt daarom financieringsrisico’s van ING over voor een bedrag van 795 miljoen euro. De leningenportefeuille voor het Nederlandse mkb blijft wel op de balans van ING staan.

Door de garanties op verstrekte kredieten hoeft ING minder kapitaal achter de hand te houden voor eventuele wanbetalingen, waarmee het geld vrij speelt voor de leningen aan mkb’ers. Van de 1,1 miljard euro aan beloofde leningen, zal 702 miljoen euro een gunstig rentetarief hebben.

Lees meer over leningen voor ondernemers:

https://www.businessinsider.nl/ing-leningen-mkb-garantie-europese-investeringsbank/

https://fd.nl/beurs/1367052/ing-verstrekt-met-europese-steun-honderden-miljoenen-aan-goedkoop-krediet

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20201210_93091315