29 december 2019

Logo

— PERSBERICHT —

 

De markt van financiering via crowdfunding is in 2019 gegroeid naar 321 miljoen euro (+ 21%) verdeeld over 3.284 projecten (+ 18%). Dit meldt Crowdfundmarkt.nl op basis van informatie van alle AFM geregistreerde crowdfundingplatformen.

Vastgoedleningen nemen op de Nederlandse crowdfundmarkt een steeds dominantere positie in met een kwart van de totale funding: 77 miljoen euro. Een derde hiervan is opgehaald door particulieren.

Particulieren vinden steeds beter hun weg naar crowdfunding bij te ophalen van financiering voor hun plannen. In 2018 waren er nog ‘slechts’ 590 particuliere initiatiefnemers, in 2019 is dit aantal bijna verdrievoudigd tot 1.440. Deze groep was dit jaar goed voor 34 miljoen euro aan projecten (ten opzichte van 13 miljoen euro vorig jaar). Een groeiend aantal crowdfundingplatformen richt zich uitsluitend op particulieren die op zoek zijn naar funding.

Net als in 2018 was duurzaamheid ook een belangrijke thema dit jaar. Het aantal duurzame energieprojecten is echter wel licht gedaald van 127 projecten in 2018 naar 105 in 2019. Met 46 miljoen euro neemt deze branche nog wel steeds ruim 14% van de totale financiering voor haar rekening.

Benieuwd naar meer details over 2019 of voorgaande jaren? Gebruik Crowdfundmarkt Analytics en ontdek bijvoorbeeld dat:

– steeds meer start-ups crowdfunding gebruiken om hun plannen te realiseren;

– in Drenthe en Friesland de crowdfundmarkt aanzienlijk gegroeid is en in Utrecht juist gekrompen;

– en dat crowdfunding door horecaondernemers steeds minder vaak voorkomt.

 

— EINDE PERSBERICHT —

 

Wij zijn graag bereid dit persbericht nader toe te lichten. Gebruik van deze informatie is alleen toegestaan met bronvermelding en een link naar www.crowdfundmarkt.nl.