De provincie Groningen leent de vorig jaar opgerichte Kredietunie Westerkwartier een miljoen euro. De Kredietunie Westerkwartier is opgericht voor het midden- en kleinbedrijf in Leek, Marum, Grootegast, Zuidhorn en Winsum. Banken zijn tegenwoordig minder happig om geld te steken in jonge, innovatieve ondernemers of het midden en kleinbedrijf.

Provincie Groningen:

23 mei 2017 – De provincie Groningen leent voor de periode van maximaal tien jaar 1 miljoen euro aan de in februari 2017 opgerichte Kredietunie Westerkwartier. Met dit startkapitaal maakt de kredietunie een voortvarende start en krijgen de werkgelegenheid en leefbaarheid in het Westerkwartier zo een positieve impuls. Ook wordt hierdoor de solidariteit tussen kredietgevers en kredietnemers gestimuleerd en krijgen studenten de kans om onderzoek te doen voor kredietvragende ondernemers.

Met de lening van 1 miljoen euro springt de provincie enerzijds in het gat dat banken hebben gecreëerd door steeds minder te investeren in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en jonge, innovatieve ondernemers.  Anderzijds wordt het voor het bestaande, vaak kleinere, mkb gemakkelijker om krediet te krijgen voor reguliere investeringen. Kredietunies lossen dit probleem (gedeeltelijk) op door leningen te verstrekken en ondernemers te coachen.

http://bit.ly/2qbfG9B ; http://bit.ly/2qUQ540