AMSTERDAM – Met Funding Options kondigt ING vandaag de opening van de eerste openbare en gereguleerde ‘marktplaats voor kredietverlening’ aan. Een soort ‘Bol.com voor krediet’, aldus Vincent van den Boogert, ceo van ING Nederland.

Waarom kunnen mkb’ers niet gewoon bij ING voor een lening aankloppen?

„Voor ondernemers met een goed plan staan wij altijd open. Alleen hebben wij voor bepaalde, doorgaans kortlopende financieringsvormen te maken met andere kapitaalseisen dan andere aanbieders. Wij doen ons best om snel te zijn, maar kunnen andere partijen een klant sneller een aanbod doen. Funding Options is eigenlijk een groot financieel warenhuis die partijen en specialisten samenbrengt.”

Toch: waarom verstrekt de bank al die leningen niet zelf?

„Vergeleken met vroeger verandert de behoefte en de snelheid aan financiering. Direct werkkapitaal voor nieuwe parasols op het terras vanwege een vroege zomer, is anders dan een extra vrachtwagen leasen. Klanten kunnen zich voor een financiering van €1000 tot €250.000 altijd tot ING blijven wenden. Alleen is het onmogelijk om klanten in alle gevallen snel te helpen en hen alternatieven te bieden. Een afwijzing is vervelend voor de klant én de bank, die er beiden tijd in hebben gestoken. Daarom geloven wij heilig in platformen die alle partijen als een soort Bol.com samenbrengt. Funding Options kost de ondernemer niets. De kredietverstrekker betaalt een toelage aan het platform als de lening wordt afgesloten.”

https://bit.ly/2J8r5QT