AMSTERDAM – Veel mkb’ers voelen zich niet gehoord door Den Haag, blijkt uit een enquête van De Telegraaf en ONL. Hans Biesheuvel, voorman van die ondernemersclub: „De politiek lijkt bij het maken van beleid vooral aan grote bedrijven als Shell en ABN Amro te denken, maar het merendeel van de Nederlandse ondernemers is mkb.”

De Haagse restauranteigenaar Stuart Stretton wil best meer personeel in vaste dienst nemen nu sinds 1 januari 2020 door de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) flexibele krachten een stuk duurder zijn geworden. „Maar alle flexibele krachten die ik een voorstel heb gedaan, zagen er vanaf.”

De ondernemer met drie restaurants is ervan overtuigd dat de meeste flexibele krachten in de horeca geen vast inkomen willen. „Ze willen veel uren draaien als ze geld nodig hebben en in andere periodes willen ze het juist rustig aan doen. Bovendien werken veel mensen maar een korte tijd in de horeca. Je ontkomt dus niet aan veel wisselende arbeidskrachten. De WAB is dus een extra belasting voor de horeca.”

https://bit.ly/2S3GeWC