Nieuwsbericht
Datum 6 oktober 2017

De financiële sector, overheid en toezichthouders verenigd in het Platform voor Duurzame Financiering verwelkomen de nieuwe leidraad om de impact te meten van investeringen in de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het Platform voor Duurzame Financiering dat deze week bijeenkwam bij De Nederlandsche Bank, heeft zich hiervoor uitgesproken.

De leidraad is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van Nederlandse financiële instellingen en bedrijven die lid zijn van de werkgroep SDG-Impactmeting van het Platform voor Duurzame Financiering. De SDG-impactmeting is het eerste duurzaamheidsinitiatief dat wordt verwelkomd door het Platform. Als lid van het Platform zullen de koepelorganisaties die de verschillende financiële sectoren vertegenwoordigen, deze leidraad nu in discussie brengen onder hun leden.
http://bit.ly/2yuSKFW 

Denk mee over een duurzaam financieel stelsel in Europa

Nieuwsbericht
Datum 18 juli 2017

DNB roept maatschappelijke organisaties en financiële instellingen op om mee te denken over een duurzaam financieel stelsel in Europa. Op verzoek van de Europese Commissie adviseert een brede groep experts uit de financiële sector in Europa de Commissie over een duurzaam financieel stelsel. Juli 2017 heeft deze groep het interim-rapport Financing a sustainable European economygepubliceerd, met een brede oproep aan maatschappelijke organisaties en financiële instellingen hierop te reageren. Aan het eind van het jaar komt de groep met aanbevelingen aan de Commissie. DNB-directeur Frank Elderson is observor bij deze groep.

http://bit.ly/2ggjfo6