Logo van de Dagblad van het Noorden

Vooral het midden- en kleinbedrijf in Groningen weet de weg naar steun en subsidie slecht te vinden: ondernemersplatform GroBusiness moet daar verandering in brengen.  Bedrijfsovername, milieuvergunning, geld voor een nieuwe uitbreiding? Groningse ondernemers kunnen voortaan met al hun vragen terecht bij één loket: GroBusiness.

,,Mooier kun je het niet krijgen’’, sprak IJzebrand Rijzebol, gedeputeerde voor economische zaken, dinsdag bij de lancering in het provinciehuis. De provincie steekt zelf 2 miljoen in het nieuwe loket voor de komende vijf jaar, nog eens 2 miljoen is beschikbaar vanuit het Nationaal Programma Groningen.

Economic Board slaat met nieuw loket vleugels uit naar hele provincie

Voor GroBusiness slaat de provincie de handen ineen met de Economic Board Groningen, de aanjager voor de economie in het aardbevingsgebied. Die kent al een vergelijkbare vraagbaak, net als sommige grotere gemeenten. Anders dan Drenthe en Friesland was er echter nog geen provinciaal platform.

Dat gat wordt nu gevuld door GroBusiness, ,,een nieuwe loot aan de EBG-stam’’, aldus bestuurder Jantje Schiphorst. Het nieuwe ondernemersloket bundelt alle informatie van alle instellingen in de provincie op het gebied van economie en bedrijvigheid, van gemeenten tot de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij.

Vraagbaak wordt volledig bemand door ondernemers

Een team van zes medewerkers – en bij grote drukte desnoods het dubbele aantal – staat volgens Schiphorst collega-bestuurder Akke Groenewoud klaar om alle vragen te beantwoorden of ondernemers door te verwijzen naar de instantie die hen verder kan helpen. ,,Allemaal met een ondernemersachtergrond.’’

Voorzitter Sieger Dijkstra van werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord is blij met de nieuwe vraagbaak. ,,Groningen en het Noorden kennen relatief veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Die hebben vaak moeite de beschikbare steunregelingen te vinden. Grootbedrijven kennen die weg beter en profiteren daarvoor bovengemiddeld. Mkb’ers lopen nu ongelooflijk mooie kansen mis.’’

https://www.dvhn.nl/groningen/stad/Groningen-krijgt-loket-voor-alle-ondernemersvragen-26753837.html