Financiering – Bierbrouwerij Koninklijke Grolsch en kredietverstrekker Qredits gaan samenwerken om horecaondernemers vooruit te helpen als zij daar behoefte aan hebben in deze tijd. De twee bedrijven slaan de handen ineen en faciliteren een speciale kredietvorm voor klanten en potentiële klanten van de Enschedese bierbrouwer.

Zowel Grolsch als Qredits merken dat het betalen van rekeningen bij ondernemers steeds lastiger wordt. Die situatie wordt bevestigd door het rapport over de Kleinbedrijf Index. Volgens de twee bedrijven ‘snakken ondernemers naar liquiditeit, maar kunnen die veelal niet vinden’. Vooral niet omdat de bedrijven al maanden gesloten zijn, waardoor de risico’s te groot worden ingeschat door financiers. Door het nu samen te doen hebben is er volgens Roy Spit, operationeel directeur bij Qredits, een prachtige oplossing gevonden.

Krachten bundelen

“De crisis heeft een enorme impact op horecaondernemers: hun reserves raken op en het wordt voor veel ondernemers steeds moeilijker om hun financiering rond te krijgen. Dat gaat ons aan het hart”, vertelt Jacco Potkamp, Sales Director bij Koninklijke Grolsch. ‘Daarom hebben we de samenwerking opgezocht met Qredits. Samen beschikken we over nog meer kennis en expertise en zijn we in staat om kansen en risico’s goed en verantwoord in te schatten en advies op maat te geven’.

Ook niet financiele steun

Qredits verstrekt al sinds 2009 zakelijke kredieten in alle branches en sectoren die via banken moeilijker financiering kunnen krijgen. Dankzij de samenwerking met Grolsch is Qredits bereid 1% rentekorting op de bestaande tarieven te voeren. Grolsch zal op haar beurt de behandelingskosten voor haar rekening nemen. Qredits kan kredieten verstrekken tot € 250.000,- met een maximale looptijd van 5 jaar. Overigens is de steun niet enkel financieel. Bij het afnemen van een (overbruggings)krediet worden ondernemers ook gewezen op de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de verschillende ondernemerstrainingen. Datzelfde geldt voor de 1-op-1 coaching, verzorgd door een professional of ervaren ondernemer uit de poule van 700 vrijwillige Qredits-coaches.

Bron: Grolsch/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

https://www.foodclicks.nl/nieuws/grolsch-en-qredits-gaan-horeca-financieel-helpen/