WAALRE – Bibby Financial Services (BFS), wereldwijde speler in MKB financieringen, opent haar eerste Nederlandse vestiging in Waalre. BSF is onderdeel van de Britse Bibby Line Group, een twee eeuwen oud familiebedrijf.

BFS, dat al vanaf 2012 in samenwerking met DAS Legal Finance BV alternatieve vormen van financiering aanbiedt aan het MKB in Nederland, was voorheen gevestigd in Düsseldorf. Door zich in Nederland te vestigen zit het bedrijf dichter op klanten en potentiële nieuwe klanten. En kan het een breder productaanbod bieden.

“In de afgelopen paar jaar hebben vier grote banken zich van de MKB-markt afgekeerd om zich te richten op grote bedrijven met minimale omzetniveaus tussen de 5 en 10 miljoen euro. Deze ontwikkeling is nadelig voor het MKB in een tijd waarin economische omstandigheden uitdagend blijven en financiering schaars is”, zegt Rob Retèl, Managing Director van Bibby Financial Services in Nederland. “Afgelopen maandag heeft de Europese Investeringsbank bekendgemaakt euro 400 miljoen euro aan extra kredietfaciliteiten beschikbaar te maken voor MKB-financiering via bestaande banken. Voor veel MKB bedrijven is het probleem echter dat het voor hen lastig is om überhaupt een financiering te krijgen bij deze banken. Wij verwelkomen elk initiatief om het MKB te ondersteunen, maar de behoefte bij het MKB blijft bestaan aan structurele oplossingen om te voldoen aan de cashflow vereisten. Zo’n structurele oplossing bieden wij het MKB.”

Fundwijzer Bibby Fanancial Services 24 september 2015