De prestaties van de belangrijkste crowdfunding platforms: https://bit.ly/31br8zZ

Regelgeving en transparantie

Minister Hoekstra van Financiën beantwoorde afgelopen maand Kamervragen over crowdfunding. Hij gaf daarin onder andere aan geen wettelijke regels voor crowdfunding in te willen voeren. De minister zet in op zelfregulering en anticipeert op de komst van een Europees regelgevend kader.

Hoe regelgeving zich ook ontwikkelt, Nederlandse crowdfunding platforms zouden nog transparanter moeten worden over hun cijfers. Transparantie biedt ondernemers, investeerders en anderen namelijk de kans om zelf analyses en risicoafwegingen te maken op basis van daadwerkelijke resultaten. October geeft het goede voorbeeld door haar complete loanbook te delen (scroll naar ‘Bekijk onze portfolio’).

Gecrowdfund in juli

Collin Crowdfund had in juli met 5.595.000 euro het grootste volume van alle platforms. VastgoedInvesteren financierde 4.850.000 euro en Oneplanetcrowd volgde met 3.250.000 euro.

Knab Crowdfunding doorbrak afgelopen maand de grens van 25 miljoen euro totaal gefinancierd sinds oprichting, Capital Circle en SamenInGeld doorbraken beiden de grens van 10 miljoen euro.