Lokale ondernemers staan te popelen om inwoners te ontvangen, zegt wethouder Floor Gordon van Economische zaken (foto). “Koop lokaal’ is haar devies. De gemeente wijkt daarin niet af van het plaatselijke MKB, horeca en winkels. Er is ook een campagnevideo gemaakt om dat advies te propageren. Samen met ondernemers en brancheorganisaties doet de gemeente wat mogelijk is om de lokale economie te laten doordraaien en de werkgelegenheid op peil te houden, zegt zij.

Stimulering

Behalve het Ondernemersloket zijn er een site met alle regelingen voor ondernemers, een lokale MKB kredietregeling en 1,5 meter maatregelen subsidie. Ook zegt de gemeente dat zij lokale initiatieven steunt, zoals een promotiecampagne voor het in de buurt shoppen, bij Amstelveense MKB en detailhandel. En te genieten van de lokale horeca. Binnenkort komt de gemeente met een Stimuleringsfonds voor ondernemers.

“Veel winkeliers en horecazaken hebben het moeilijk”, verzucht Gordon. “Altijd is lokaal kopen een goed idee, maar in coronatijd nog nét ietsje meer. Inwoners steunen zo niet alleen de plaatselijke winkeliers en horeca, maar ook de gemeenschap.”

Zij vindt dat de stad daardoor aantrekkelijk en in ontwikkeling blijft. “Lokale ondernemers zorgen voor werkgelegenheid. Graag helpen we bestaande banen te behouden voor een vitale economie.”

https://amstelveenblog.nl/2021/04/30/koop-lokaal-campagne/