LEEK – Studenten van de Noordelijke Hogeschool kunnen door de kersverse Kredietunie Westerkwartier u.a. worden ingeschakeld bij het ondersteunen van (startende) ondernemers.

Door deze unieke werkwijze heeft de Kredietunie in de vier gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn al een voorsprong.

Het bestuur van de Kredietunie Westerkwartier u.a. wordt gevormd door uitsluitend vrijwilligers. Vanuit hun vakkennis en vooral praktijkervaring staan ze paraat voor het helpen van startende en bestaande ondernemingen met onder meer kredietverlening. “Iemand die bij een bankinstelling aanklopt, moet momenteel online een compleet dossier aanleveren. Dat is al een eerste barrière die wij willen slechten”, vertelt unievoorzitter Ronald Seinen uit Leek. “Wij beginnen met een persoonlijk gesprek bij de koffie om samen met de ondernemer bijvoorbeeld het businessplan af te ronden. De Rabobank staat positief tegenover ons initiatief en staat er voor open om in voorkomende gevallen samen met ons een financiering op te tuigen”. De kredietunie kan desgewenst een beroep op studenten doen om bijvoorbeeld een markt- of haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. “Vanuit onze organisatie kunnen we elke beginnende of bestaande onderneming coachen en begeleiden. Het leuke hierbij is vooral dat het ondernemers zijn die deze taak op zich nemen. Ze coachen vanuit het ondernemerschap. Wat dat betreft, keert het oude gildesysteem in een nieuwe stijl terug. De praktijk is toch de beste leermeester”.

Voorzitter Ronald Seinen: ,,Wij beginnen met een persoonlijk gesprek.”

http://bit.ly/2tPiWbR