Hoewel de meeste Nederlanders ‘gewoon’ in loondienst zijn, lijkt het de meesten wel wat om te ondernemen. Eigen baas zijn, een gat in de markt vinden. Ondernemerschap staat voor vrijheid, zelfredzaamheid en zelfontplooiing. Elf goede redenen om een bedrijf te starten. Sta jij aan de start van je onderneming? En ben je zzp’er? Lees dan het gratis Whitepaper ‘Waar je aan moet denken als startende zzp’er’.

Download: Waar je aan moet denken als startende zzp’er

 

11 redenen om te starten

We zetten de belangrijkste redenen om een eigen bedrijf te beginnen op een rij: Uitdaging. Wens om eigen baas te zijn. Wens om voor eigen risico en rekening specifieke werkzaamheden te verrichten, bijvoorbeeld vanuit studie of hobby. Meer waardering willen zien voor de resultaten. Een natuurlijke drang. De aanwezigheid van voorwaarden die de wens om een bedrijf te beginnen mogelijk maken. Betere mogelijkheden om zorg en werk te combineren. Kans om meer en sneller geld te verdienen dan in loondienst. Ontevredenheid over de baan in loondienst. Na ontslag geen nieuwe baan kunnen vinden. Dreigende werkloosheid met de vrees na ontslag geen werk te kunnen vinden

Als ondernemer heb je meer vrijheid. Je kunt je uren vrijer indelen en bepaalt je eigen strategie, van producten en diensten tot aan prijzen en welke klanten je wil bedienen. Een andere motivatie om een bedrijf te starten is uitdaging. Ondernemen brengt veel verschillende uitdagingen met zich mee, van het goed uitwerken van je ondernemingsplan tot het vinden van klanten. Eventueel zelfs groei en uitbreiding met personeel.

Ook kan ondernemerschap meer avontuur en spanning in je werk bieden. Je bent immers als enige (of met enkele anderen) verantwoordelijk voor alles rondom jouw bedrijf, of in elk geval de eindverantwoordelijke.

4 doelstellingen

Bedrijven die net starten hebben vaak vier doelen:

  1. Continuïteit van het bedrijf (59%)
  2. Zelfstandigheid (20%)
  3. Maken van winst (14%)
  4. Realiseren van groei (7%)

5 stappen

Maar hoe doe je dat nou, een bedrijf starten? Lees een stappenplan in het gratis whitepaper Waar je aan moet denken als startende zzp’er en bezoek regelmatig onze startersdesk voor actuele tips.

https://www.mkbservicedesk.nl/whitepaper/waar-je-aan-moet-denken-als-startende-zzper