Qredits introduceert extra hulpmaatregel; 2% rente bij uitstel van aflossing

Willemstad – Qredits voert een extra hulpmaatregel in voor haar kredietklanten. Elke ondernemer met een krediet bij Qredits kan een uitstel van aflossing aanvragen gedurende een periode van zes maanden. Tijdens deze periode betaalt de klant slechts 2% rente. Zo hoeft de klant tijdelijk niet af te lossen, betaalt de klant substantieel minder rente en wordt de ondernemer hiermee fors ondersteund om het hoofd boven water te houden.

De gevolgen van de maatregelen die op het eiland worden genomen om het coronavirus in te dammen raakt vooral veel ondernemers, in verschillende sectoren. “En dus ook met name de klantengroep van Qredits. Een subsidie vanuit het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat geeft ons de mogelijkheid om duizenden ondernemers die als gevolg van de effecten van de maatregelen rondom het coronavirus een uitstel van aflossing voor zes maanden nodig hebben extra te ondersteunen. Daar zijn we dankbaar voor, want daarmee kunnen we het verschil maken.”, aldus Elwin Groenevelt, CEO van Qredits.

Qredits Hulplijn
Klanten van Qredits met financiële problemen vanwege het coronavirus kunnen contact opnemen met het Qredits kantoor op Curaçao op +5999465-8582 , per mail is dit curacao@qredits.com. Groenevelt; “Inmiddels hebben we al heel veel overweldigende reacties ontvangen. Ook emotionele berichten. Dat geeft aan hoeveel behoefte er is aan ondersteuning van de klein zakelijke ondernemers. De meeste ondernemers hebben behoefte aan liquiditeit en werkkapitaal om de negatieve effecten voor de komende maanden te kunnen opvangen.”

Uitstel Aflossing
Qredits biedt waar mogelijk een gratis zogeheten uitstel van aflossing aan voor de duur van zes maanden. Het rentetarief wordt gedurende deze periode automatisch verlaagd naar 2%. Op deze manier gaat er voor de ondernemers geen onnodige liquiditeit verloren aan het aflossen van het krediet.

Qredits heeft de afgelopen jaren 20.000 ondernemers gefinancierd, in Nederland, maar ook op de Cariben. Veruit de meeste van deze ondernemers zijn starters of ondernemers uit het kleinbedrijf.

https://bit.ly/2Uo3KyC