4 juni 2018 – #6

LogoRuim een half jaar geleden lanceerden wij Crowdfundscout. Deze online kieswijzer adviseert op basis van de database van Crowdfundmarkt welk crowdfundingplatform het best bij een financieringsaanvraag past. In korte tijd maakten al meer dan 250 ondernemers gebruik van de tool.
Nu is het moment om een stap verder te zetten. We zijn namelijk op zoek naar financieel adviseurs om samen nog meer ondernemers te helpen met hun financieringsbehoefte. Bent u adviseur of accountant en wilt u uw klanten beter van dienst zijn? Ontdek dan direct de mogelijkheden.

Interview met Crowdfundmarkt: Investeren in toerisme, wie doet dat nog?
Vastgoed, startups, tech: supersexy sectoren om je geld in te steken. Maar over investeren in toerisme en recreatie hoor je weinig. Wordt er nog geïnvesteerd? En door wie? ,,De recreatiemarkt is geen populaire sector, zo’n vijf procent van de totale crowdfunding in Nederland.’’  Lees meer

Netto rendementen crowdfundingplatformen nog niet te vergelijken
Hoewel crowdfundingplatformen steeds transparanter worden over het resultaat van hun lening-portefeuille is het op dit moment nog niet mogelijk de netto rendementen onderling met elkaar te vergelijken. Uit onderzoek van Crowdfundmarkt blijkt dat de populatie bij veel crowdfundingplatformen te klein is en dat de volwassenheid van de lening-portefeuilles sterk verschilt. Lees meer.

Frans crowdfundingplatform Lendix komt naar Nederland
Het Franse crowdfundingplatform Lendix heeft aangekondigd dat het eind dit jaar naar zowel Nederland als Duitsland komt. Volgens de gegevens op de website van het platform bestaat Lendix 3 jaar en heeft het tot en met april ruim 188 miljoen euro gefund, verdeeld over 426 projecten. Opvallend is dat de gemiddelde projectomvang bij Lendix uitkomt op bijna 4,5 ton. In Nederland ligt de gemiddelde projectomvang (125.000 euro) een stuk lager. Lees meer.

Uitgebreide review van onze portefeuille manager Crowdfundpanel
,,Een crowdfund project manager. Wat een verrassing! Ik heb hier meermaals naar gezocht: nooit gevonden. Ook heb ik nooit van andere investeerders gehoord dat dít bestaat. Anyway: vandaag ontdekte ik min-of-meer toevallig het bestaan van een website waar je jouw portefeuille kunt bijhouden. Crowdfundpanel.com – De online portefeuille voor serieuze beleggers in CrowdFunding. Uiteraard was ik snel te verleiden om de proef op de som te nemen.’’ Lees meer.

Privacybeleid Crowdfundmarkt in lijn met Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Crowdfundmarkt heeft haar privacy beleid hierop aangepast. Lees meer.

Op Crowdfundmarkt vindt en vergelijkt een investeerder alle crowdfundingprojecten, op Crowdfundpanel verkrijgt hij/zij inzicht in de financiële statistieken van zijn/haar totale investeringsportefeuille. Ten slotte kunnen ondernemers op zoek naar financiering terecht bij Crowdfundscout