20 december 2018
Bekijk deze nieuwsbrief online
Beste Roland,

In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de activiteiten van Kredietunie Regio Tilburg (KRT). Mocht u een vraag hebben, neem dan contact op met het bestuur van KRT via www.de-krt.nl of via de mail info@de-krt.nl

Onze activiteiten van het afgelopen jaar

We hebben vanuit diverse sectoren aanvragen gekregen, o.a. voor een bedrijfsovername,  voor de uitbreiding van werkkapitaal om sneller te kunnen groeien en voor de financiering van activa.

We zijn bij diverse kredietaanvragen (zowel binnen als buiten de directe scope van de Kredietunie) betrokken geweest en hebben de ondernemers concreet kunnen helpen door ze in contact te brengen met een bank, een private investeerder of een andere, meer geschikte financieringsvorm. Door onze ervaring op dit gebied en ons netwerk hebben we meerdere ondernemers begeleid bij het vinden van de juiste ingang naar financiering.

In 2018 hebben we een aantal financieringen kunnen verstrekken, waaronder:

  • Dennis Schoormans voor de overname van Schlappi Markiezen.
  • Grex Goijarts en Steven Schilthuizen van Sense Textile voor de versterking van het werkkapitaal.

Om de KRT beter op het netvlies te krijgen en zichtbaar te worden voor MKB ondernemers zijn we in het derde kwartaal gestart met het bezoeken van accountants- en administratie-kantoren. Zij zijn immers de vertrouwenspersoon van de ondernemer en vrijwel altijd betrokken bij kredietaanvragen. De eerste ervaringen hiermee zijn positief. Het sterkt ons in de overtuiging dat de KRT toegevoegde waarde heeft voor MKB ondernemers. We gaan hier zeker mee door, ook in 2019.

We hebben drie bijeenkomsten georganiseerd op:

  • 11 april vond onze Algemene Leden Vergadering plaats. We waren te gast bij de Vormenfabriek Tilburg, waar we voorafgaand aan de vergadering via een zeer interessante rondleiding een beeld hebben gekregen van de bedrijfsactiviteiten
  • 27 juni hadden we een Netwerkbijeenkomst bij Station 88 Tilburg, waar we hartelijk ontvangen zijn door de manager Esther IJzer die ons op de hoogte bracht van de ontwikkelingen binnen de Spoorzone en met name bij Station 88. Daarnaast hielden drie enthousiaste ondernemers een pitch.
  • 14 november hebben we het jaar afgesloten met een gezellige Netwerkbijeenkomst bij het nieuwe Hotel Van der Valk Tilburg. Eerst kregen we een rondleiding van een trotse Nick van der Valk door het nieuwe gebouw. Aansluitend hielden na het openingswoord door de voorzitter van de KRT twee ondernemers een pitch over hun ambitieuze plannen en als klap op de vuurpijl een gezellig netwerkborrel in de brasserie.

Ons bestuur

Sinds april 2018 bestaat het bestuur uit de volgende personen:

Bart Taminiau          voorzitter
Anja Horvers           secretaris
Rob de Jong            penningmeester
Jan Denis                bestuurslid
Henk van der Sar    bestuurslid

Onze regio

Voor de volledigheid willen wij u nogmaals aangeven dat onze regio in principe 9 gemeen-tes telt, zijnde Tilburg, Goirle, Loon op Zand, Waalwijk, Heusden, Dongen, Gilze-Rijen, Oisterwijk en Hilvarenbeek.

Omliggende plaatsen die geen zelfstandige gemeente zijn, zoals Kaatsheuvel, Riel, Waspik, Udenhout, Berkel-Enschot, etc, behoren eveneens tot ons werkgebied.
In voorkomende gevallen kan onze regio na goedkeuring van het bestuur worden uitgebreid.

Onze doelgroep en vormen van krediet

Onze doelgroep zit voornamelijk in het midden- en kleinbedrijf, waaronder:

  • ondernemers met doorgroei mogelijkheden c.q. die behoefte hebben aan werkkapitaal
  • startende ondernemers met een goed plan.

Kredietverstrekkingen vinden plaats in de vorm van een lening. De looptijd is in principe tussen de drie en zeven jaar. De lening bedraagt in de meeste gevallen tussen de
€ 25.000 en € 250.000 en kan zo nodig achtergesteld worden bij de bank. Tevens bieden we de mogelijkheid van een financiering aan die gestapeld kan worden met andere financiers.

Interesse voor een lidmaatschap van KRT?

Heeft u interesse om lid te worden van de Kredietunie Regio Tilburg, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze voorzitter Bart Taminiau voor aanvullende informatie via email info@de-krt.nl of telefonisch 06-46 05 60 41.

Voor nadere informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.de-krt.nl

Wij verwelkomen u graag!

Ter afsluiting

Het bestuur van Kredietunie Regio Tilburg wenst u fijne feestdagen en een succesvol en voorspoedig 2019!

 Wilt u onze nieuwsbrieven blijven ontvangen? Dan hoeft u niets te doen.
Indien u geen interesse meer heeft dan kunt u zich uitschrijven via onderstaande button.
U kunt ook altijd uw gegevens inzien en wijzigen via de link onderaan deze nieuwsbrief.
Copyright © 2018 Kredietunie Regio Tilburg, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt een email omdat u een relatie bent van de Kredietunie Regio TilburgOns adres is:
Kredietunie Regio Tilburg
Postbus 6049, 5002 AA Tilburg
info@de-krt.nl
www.de-krt.nl