Voorzitter Kredietunie Groningen Robert Wielinga (rechts) en Frank Vogelzang en Jelle Hol (Ondernemershuis) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Eigen foto Noorderkrant.

NOORD-GRONINGEN Met ingang van 1 januari 2019 zijn Ondernemershuis Groningen en Kredietunie Groningen een samenwerking aangegaan. Het doel is om ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn op het gebied van het financieren van hun businessplannen.

Het doel van Kredietunie Groningen is het financieren van MKB-bedrijven met toekomstperspectief, waarin de banken op dit moment minder geïnteresseerd zijn. Feitelijk gaat het om alle kredieten tussen de 50.000 en 250.000 euro. Kredietunie Groningen is een initiatief van ondernemers en vóór ondernemers volgens het model van een coöperatie. Kredietgevers zijn ondernemers of andere investeerders die via een gemeenschappelijke kas geldmiddelen ter beschikking stellen aan andere ondernemers. Het bijzondere is dat de kredietnemers een ervaren ondernemer als coach aangeboden krijgen. De Kredietunie Groningen bestaat sinds 2014 en heeft inmiddels enkele tientallen Groninger ondernemers kunnen helpen aan een op maat gemaakte financiering.

https://bit.ly/2Rnj3aU