NPEX.nl
  • NPEX verkrijgt MTF-vergunning, eerste op basis van MiFID II
  • Aandelen en obligaties voortaan in bewaring bij Euroclear Nederland
  • NPEX verbreedt basis beleggers en hervat handel

Geachte heer Lampe,

Wij zijn verheugd en trots u te kunnen berichten dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan NPEX, als eerste in Nederland op basis van MiFID II, een MTF-vergunning heeft verleend. NPEX voldoet daarmee aan de strenge MiFID II vereisten en is daarmee klaar voor verdere groei.
Wij begrijpen dat uw geduld op de proef is gesteld en bedanken u voor uw vertrouwen.
Naast het verkrijgen van de MTF-vergunning is NPEX ook een aangesloten instelling bij Euroclear Nederland geworden. Dit betekent dat de effecten die NPEX als aangesloten instelling voor u bewaart, wettelijk beschermd zijn en daarmee de best mogelijke bescherming voor u biedt.

Met het verkrijgen van de MTF-vergunning zal de secundaire handel vanaf donderdag 12 april 2018 weer van start gaan (reguliere handelsmoment donderdag 12.00 uur). Vanaf maandag 9 april 2018 kunt u weer orders inleggen. De belangrijkste wijzigingen voor u als belegger zijn:

  • U dient een kennis- en ervaringstoets af te leggen om te kunnen beleggen via NPEX;
  • U kunt tot twee dagen van tevoren een nieuwe verkooporder inleggen voor het volgende handelsmoment;
  • Als u een aankoop wilt doen, dient u 100% van het transactiebedrag, inclusief de kosten, op uw NPEX-rekening beschikbaar te hebben, zodat NPEX een mogelijke transactie op dezelfde donderdag kan afwikkelen (T+0);
  • Als u een bod onder de vraagprijs wilt accepteren, dan kunt u dat binnen 24 uur na aflopen van de biedtermijn via uw online NPEX-rekening doen;
  • NPEX heeft een nieuw reglement welke is aangepast aan MiFID II. Deze is vanaf woensdag 4 april 2018, 12:00 uur beschikbaar op de NPEX-website.

Afgelopen jaar heeft NPEX een record van € 32 miljoen aan emissies weten te plaatsen. Desalniettemin heeft het uitblijven van de MTF-vergunning een impact gehad op het aantal emissies waarvan een aantal zijn doorgeschoven. Nu NPEX de MTF-vergunning heeft zullen een aantal emissies alsnog doorgang vinden. NPEX heeft op dit moment een pijplijn van bedrijven die komend kwartaal aandelen en obligaties willen uitgeven voor meer dan € 20 miljoen. NPEX verwacht naast het NPEX Ondernemersfonds ook nieuwe institutionele beleggers aan te sluiten, die onder gelijke voorwaarden als u investeren in middelgrote ondernemingen.

Naast de huidige openstaande emissies van Bouman Industries en HyGear zullen wij u ook de komende periode nieuwe emissies onder de aandacht brengen. Mocht u vragen hebben dan zullen wij u op de gebruikelijke wijze graag te woord staan, telefonisch op nummer 070 – 385 15 30 en per mail via info@npex.nl.

Met vriendelijke groet,

Adriaan Hendrikse
Alan van Griethuysen
Directie NPEX