Flevoland • Zaterdag 19 december 2020 | 11:03
Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Flevoland krijgen de komende twee jaar ondersteuning bij hun (crisis-)vraagstukken. De provincie krijgt hiervoor geld van het Rijk. Het geld wordt verstrekt in het kader van een zogenoemde MKB-deal. Deze deals zijn de afgelopen tijd ook al met andere regio’s in het land gesloten.Tot het mkb worden bedrijven gerekend die twee tot tien werknemers hebben. Regio’s mogen zelf bepalen op welke manier zij deze ondernemers ondersteunen. Het Rijk denkt dat provincies en gemeenten namelijk zelf het best kunnen inschatten wat er nodig is. Flevoland gaat een team van adviseurs inzetten. Dit wordt het mkb-schakelteam genoemd. Verder wordt volgens de provincie geprobeerd om het kleine mkb beter neer te zetten en meer te laten samenwerken.

De adviseurs gaan ondernemers beter wegwijs maken in alle loketten, regelingen en instrumenten, zodat zij voortaan zelf weten wat er beschikbaar is en waar ze terecht kunnen. Verder wordt er een bedrijfsscan gemaakt. Hierbij worden alle onderdelen van bedrijven bekeken en wordt ook naar de toekomst gekeken. Ook komt er een database over de economie en arbeidsmarkt in Flevoland. Daarin is ook ruimte voor vacatures en informatie over scholingsmogelijkheden.

Volgens de provincie zijn 27 partners beschikbaar voor het geven van adviezen. Verder is er een poule van (oud-)ondernemers die hun kennis en ervaring willen delen.

Een video over eerdere mkb-deals, elders in het land:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 – 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/209323/steun-van-rijk-voor-midden-en-kleinbedrijf