Ondersteuning voor bedrijven tijdens coronacrisis

Geachte relatie,

Het zijn uitdagende tijden. Bedrijven worden hard geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Dit brengt enorme onzekerheid met zich mee. Veel ondernemers vragen zich bijvoorbeeld af of ze de aflossingsverplichtingen van hun financiering kunnen uitstellen. En of ze een beroep kunnen doen op de verruimde BMKB-regeling van de overheid.

Als Rabobank doen we er alles aan om onze klanten door deze moeilijke periode te helpen. In deze e-mail leest u onder andere over de regelingen die we bedrijven bieden die in de kern gezond zijn. Als u al een aanvraag voor een regeling heeft ingediend en inmiddels contact heeft met uw bank, dan hoeft u geen actie meer te ondernemen.

Verruimde BMKB-regeling voor ondernemers
De verruimde borgstellingslening midden- en kleinbedrijf (BMKB) is een overbruggingslening waarbij de overheid borg staat voor 75% van de financiering. Uw bedrijf komt in aanmerking voor de regeling als u financiële gevolgen ondervindt door de coronacrisis. U kunt uw bedrijf hiervoor aanmelden door een online financieringsaanvraag te starten.

Lees meer over de verruimde BMKB-regeling

Uitstel van aflossingsverplichtingen van financiering
We bieden bedrijven de mogelijkheid om een verzoek tot uitstel van aflossingen in te dienen. U moet hiervoor zelf online een aanvraag indienen. Verzoeken die betrekking hebben op de aflossingen van maart kunnen tot uiterlijk 30 maart 13:00 uur worden ingediend. Let op: onderzoek zelf eerst of u gebruik kunt maken van overheidsmaatregelen.

Lees meer over uitstel aanvragen

Ruimere limiet voor contactloos betalen
We hebben tijdelijk de cumulatieve limiet voor contactloze betalingen zonder pincode verhoogd tot € 100. Hierdoor kunnen klanten vaker contactloos betalen en hoeven zij minder vaak hun pincode in te voeren op de betaalterminal. Zo wordt hand-op-handcontact zoveel mogelijk vermeden.

Lees meer over de tijdelijke verruiming

Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld de impact van corona op uw verzekeringen of uw betalingsverkeer? Dat kunnen we goed begrijpen. We hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet. Samen met de overheid en andere partijen blijven we hard werken aan nieuwe oplossingen om ondernemers te steunen in deze moeilijke periode. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over de gevolgen van corona

Met vriendelijke groet,
Rabobank

https://bit.ly/2JalB5I