De verenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW bieden ondernemers veel informatie op het gebied van ondernemen, financiering, investeren, energiebesparing, corona en nieuws dat belangrijk is voor net startende of al doorgewinterder ondernemers. Al deze informatie is nu gebundeld en thematisch gerangschikt op de website ondernemen.nl.

9 april 2021 | Door redactie 

Voor ondernemers is het soms lastig om snel de juiste informatie te vinden die nodig is om bijvoorbeeld deadlines te halen zoals die te vinden zijn in de ondernemersagenda, maar ook om de weg naar de juiste financier te vinden of te meten hoe vitaal de werknemers binnen de onderneming zijn. De verenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW hebben nu de handen ineengeslagen en bieden een nieuwe website aan: ondernemen.nl. De nieuwe website moet ondernemers snel wegwijs maken in een woud aan dienstverlening die beide verenigingen vroeger afzonderlijk aanboden. De website biedt niet alleen praktische informatie en tools, maar ook tips voor veilig online ondernemen en doorverwijzingen naar allerlei partners. De website is nog in de beginfase en beperkt zich nu nog tot: corona, medewerkers en HR, duurzaam ondernemen, internationaal ondernemen en online ondernemen.

Per thema snelle informatie en doorverwijzing naar partners

Elk thema biedt snel informatie, bijvoorbeeld over de financiële steunmaatregelen in coronatijd, een coronacalculator en internationaal zakendoen in coronatijd. Ook vragen over loondoorbetaling bij ziekte, de informatieplicht energiebesparing, verwijzingen naar subsidies en financiering en internationaal ondernemen en Brexit komen aan bod. Wie online wil ondernemen krijgt vooral informatie over veiligheid en tips om cybercrime te voorkomen. De website linkt door naar partners, zoals de Rijksdienst voor ondernemend Nederland, NLwerktdoor.nl, internationaalondernemen.nl en hulpbijBrexit.nl. De nieuwe website www.ondernemen.nl vormt één startpunt voor allerlei informatie die nu al afzonderlijk aangeboden wordt door MKB-Nederland en VNO-NCW en de partners in hun netwerk. Ook informatie over toekomstige campagnes zal op de nieuwe website te vinden zijn.

https://www.rendement.nl/internationaal-ondernemen/nieuws/mkb-nederland-en-vno-ncw-bundelen-informatie-op-nieuwe-site.html