Banking Referral Scheme – Klein percentage referrals “fundable”
Online financiers VK financieren mkb goedkoper dan banken

www.altfi.comDeel

Bancaire financiering is lange tijd voor het mkb nog altijd de meest goedkope manier van financieren geweest, doordat banken de funding goedkoop aan kunnen trekken en schaalgrootte hebben. Door snelle groei kunnen non-bancaire financiers nu ook steeds goedkoper funding aantrekken en daarnaast maken zij beter/slimmer gebruik van kredietmodellen om betere inschattingen te maken.

APR van 9,5%

Vergelijkingsplatform Funding Xchange, waar ondernemers financiering bij meerdere financiers aan kunnen vragen en waar 40 mkb financiers bij zijn aangesloten, geeft aan dat de gemiddelde kosten voor een korte-termijn (18-24 maanden) lening, zonder zekerheden nu gedaald is naar een APR (Annual percentage rate waarin alle kosten mee zijn gerekend) van 9,5%, terwijl dit bij banken nu 9,9% is.

Banking Referral Scheme – Klein percentage referrals “fundable”

Uit de SME Lending Monitor die Funding Xchange publiceert blijkt ook dat het aantal bedrijven die via het banking referral scheme bij hen terecht komen en in aanmerking komen voor financiering weliswaar een klein beetje toeneemt, maar nog steeds zijn 60-80% van de bedrijven (ook) niet door nieuwe mkb financiers te financieren.

Download de SME Lending Monitor Q4 2019 hier (PDF).

SMF blog: Leasing een klassieke financieringsvorm die perfect past in het instrumentarium van non-bancaire financieringsvormen

www.stichtingmkbfinanciering.nlDeel

De markt van non-bancaire financiering van MKB bedrijven groeit. Niet alleen met nieuwe aanbieders en producten, er zijn ook traditionele non-bancaire producten zoals factoring en leasing, beide zogeheten “objectfinanciering”.

De aanbieders van objectfinanciering zijn zowel banken als zelfstandige financieringsmaatschappijen. Objectfinanciering bewijst dat traditionele financieringen zéker ook van deze tijd zijn. Mede omdat de financiering rechtstreeks aan de investering verbonden is, past objectfinanciering perfect in de gedachte van het nieuwe financieren.

Deze week een introductie in de verschillende vormen van leasing.

European Alternative Finance Research Conference 2019

www.uu.nlDeel

Het belangrijkste Europese congres voor (academische) onderzoekers op het gebied van alternatieve financiering vindt dit jaar op 15 oktober plaats in Utrecht. Ca. 80 Europese onderzoekers zullen (peer-reviewed) publicaties bespreken, waarbij dit jaar veel aandacht is voor ICOs, Fintech, Reward crowdfunding, crowdfunding institutions en equity crowdfunding. Het voorlopige programma is hier te vinden.

De onderzoekers die hun paper mogen presenteren zijn geselecteerd en uitgenodigd. Het is nog wel mogelijk om last-minute aan te melden als gast via dit formulier.

Een samenvatting van vorig jaar is hier terug te kijken.