Je moet kunnen delen om te kunnen vermenigvuldigen

Geboren (1958) en getogen in Heerlen studeerde ik na mijn middelbare school (gymnasium alpha) Politieke Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na mijn afstuderen in 1982 doorliep ik de bankopleiding bij Bank Mees & Hope. Voor die bank werkte ik in Amsterdam, Londen en New York. In die periode behaalde ik mijn MBA aan de University of Rochester (NY) en Erasmus Universiteit. In 1995 stapte ik over naar ING Bank Nederland om mee te bouwen aan de groei van de bank. Ik was verantwoordelijk voor het segment Bedrijven & Instellingen

In 2000 werd ik benoemd tot directeur bij Nationale-Nederlanden en werd daarmee de eerste ING-‘bankier’ die bij de ING-‘verzekeraar’ op directieniveau werkte.

In 2008 verliet ik de financiële sector en startte ik mijn eigen adviespraktijk. Ik heb de Gemeente Amsterdam geadviseerd over het armoedebeleid en over dit onderwerp heb ik regelmatig gepubliceerd. Gedurende een aantal jaren was ik de zakelijk manager van Johan Cruijff. Ook werd ik actief als commissaris naast mijn rol binnen de Raad van Toezicht van Toneelgroep Amsterdam (ruim 13 jaar). Ik ben momenteel non managing partner bij Mpartners (een onafhankelijke vermogensbeheerder) en tevens betrokken bij Biomass Feedstock Holding BV, een start-up in de biomassa industrie.

Als ontvanger van de Ethics in Business Award (2007) ben ik actief betrokken bij het World Forum for Ethics In  Business (WFEB). Daarnaast ben ik commissaris bij een aantal bedrijven. Momenteel werk ik aan een boek (publicatie voorjaar 2017) over drastische veranderingen in je loopbaan.

In mijn vrije tijd ga ik nog altijd graag naar toneel. Ook ben ik als  scheidsrechter actief binnen voetbal en hockey en ben ik vrijwilliger bij Ajax.

    

Van Hengellaan 2 – 1217 AS Hilversum

© 2016 KVS Connect | Powered by Trefnet