Homepage Rijksdienst voor Ondernemend NederlandHomepage Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Gepubliceerd op: 17 november 2020 | Gewijzigd op: 17 november 2020Social Enterprise NL heeft bij de European Enterprise Promotion Awards (EEPA) 2020 de finale gewonnen in de categorie ‘Verantwoord en inclusief ondernemerschap’. Social Enterprise NL zet zich als netwerkorganisatie in voor sociaal ondernemerschap. Vanwege de coronacrisis vond de uitreiking dit jaar digitaal plaats.

Social Enterprise NL is een landelijke netwerkorganisatie en aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers die ondernemen om de wereld te verbeteren met geld als middel, niet als doel. De 405 leden maken gebruik van workshops en groeiprogramma’s en ontvangen ondersteuning van coaches. Social Enterprise NL zorgt voor zichtbaarheid en publiciteit, betere wet- en regelgeving en activering van stakeholders op gemeentelijk, regionaal en nationaal niveau.

De verkiezing bestaat uit 2 fasen: een nationale en Europese fase. Naast Social Enterprise NL, was ook Impact City Den Haag geselecteerd voor de Europese finale. Impact City won geen categorieprijs, maar behaalde wel een vermelding op de short list in de categorie ‘Ondersteuning van de ontwikkeling van groene markten en efficiënt gebruik van hulpbronnen’.

Oordeel van de jury

De EEPA jury: “Wij zijn van mening dat Social Enterprise NL waardering verdient voor haar werk om een netwerk te organiseren, met als doel sociaal ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen en dat op nationaal niveau.”

Mark Hillen, voorzitter Social Enterprise NL: “Deze award laat zien dat sociaal ondernemerschap zowel op nationaal niveau als op Europees niveau serieus wordt genomen. Wij zijn uiteraard blij met de erkenning voor ons werk.”

Innovatie stimuleren en belonen

De EEPA is een initiatief van de Europese Commissie (EC) en is bedoeld om initiatieven, die ondernemers ondersteunen of faciliteren, nu eens zelf in het zonnetje te zetten. Daarmee erkent en beloont de EC de successen van partijen die met creatieve en inspirerende initiatieven ondernemerschap stimuleren. De Award vestigt de aandacht op de belangrijke rol die lagere en regionale overheden, kennisinstellingen, publiek-private samenwerkingsverbanden en mkb’ers in de samenleving spelen. De EC organiseert de Awards al meer dan 10 jaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Awards of de verkiezing? Lees dan onze EEPA-informatiepagina.

https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/social-enterprise-nl-wint-de-europese-finale-eepa?utm_campaign=20201123&utm_content=do+io