Kickoff – SheCredit

Maandag 9 maart (15.00 – 18.00)

Lokatie: Circl Zaal  (ABN-AMRO) zaal 0 (beneden)

Gustav Mahlerplein 1B

1082 MS Amsterdam

r.s.v.p via info@shecredit.nl

Programma

15.00 – 15.15              Ontvangst

15.15 – 15.30              Joan Nunnely Welkom door  voorzitter coöperatie voor vrouwelijke ondernemers

15.30 – 16.00              Liza Mügge  – ‘De Tweede Sekse’: meer vrouwen aan de top

In Nederland zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in nagenoeg alle publieke invloedrijke posities in het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek. Volgens het laatste rapport van het Wereld Economisch Forum zakt Nederland naar plaats 38 op de wereldranglijst van gender gelijkheid. Vrouwen zijn, in de woorden van de Franse filosofe Simone de Beauvoir, nog altijd de tweede sekse. Hoe kan dat? En hoe kunnen we er voor zorgen dat macht tussen mannen en vrouwen eerlijker verdeeld wordt? In deze lezing stel ik dat gender ongelijkheid aan de top een systeem is dat wordt gevoed door stereotypen over werkende vrouwen en vrouwelijk leiderschap. Investeringen in onder meer rolmodellen, netwerken, het doorbreken van een mannelijke arbeidscultuur en een evenredige bezetting van sleutelposities kunnen dit doorbreken.

Liza Mügge is universitair hoofddocent politicologie en voorzitter van de Taskforce Sociale Veiligheid aan de Universiteit van Amsterdam.

16.00 – 16.30                    Elske Doets – The Young Lady Business Academy

Elske Doets is zakenvrouw van het jaar 2017, spreker, schrijver, inspirator en eigenaar van Doets Reizen. Met haar Young Lady Business Academy zet ze zich in voor kansengelijkheid voor vrouwen…..juist om die negatieve sfeer rond de gedrevenheid van jonge vrouwen weg te blazen.

16.30 – 17.00              Elisabeth Werter – Kickoff SheCredit

17.00 – 18.00              Netwerk en Borrel – aangeboden door ABN-AMRO

Kickoff SheCredit 090320
48 Leaflet Kredietunie en Inschrijfformulier

zie ook: https://www.kredietunierotterdam.nl/shecredit-vandaag-opgericht-om-1340-uur/ en https://www.kredietunierotterdam.nl/sprout-hier-vind-je-nieuwe-financiering-voor-vrouwelijke-ondernemers/