Bedrijven uit het midden-en kleinbedrijf (mkb) doen steeds vaker een beroep op alternatieve kredieten, onder meer omdat banken terughoudender zijn bij het verstrekken van financiering. Er zijn volop mogelijkheden, al is vaak wel enige expertise nodig om de juiste financiering te krijgen. De adviseurs van financieringsexpert SmartFunding bieden die expertise nu ook in de regio Alkmaar.

De Alkmaarse financieringsexpert van SmartFunding, Rob Beemster, ziet in zijn regio bij mkb-bedrijven een enorm groeipotentieel. “We hebben veel exportbedrijven – denk aan de bollenteelt die razendsnel groeit – en de regio heeft ook veel maak-industrie. Noord-Holland beschikt daarnaast over een prachtige agrarische sector.”  Veel van deze bedrijven moeten hun groei met een lening of krediet financieren. Vroeger kon je daarvoor bij je bank terecht, maar tegenwoordig is dat wat lastiger, legt Beemster uit: “Banken zijn sinds de crisis wat voorzichtiger en kunnen het verzoek afwijzen. Wat je ook vaak ziet is dat de bank slechts voor een deel wil financieren. Ondernemers zullen dan een andere of tweede kredietverstrekker moeten zoeken. SmartFunding kan daarbij bemiddelen, wij werken samen met verschillende gespecialiseerde geldvertrekkers.”

Meerdere vormen van financiering

Doordat er meerdere vormen van alternatieve financiering bestaan, is het voor veel ondernemers best complexe materie, zeker als er een mix van verschillende leningen afgesloten moet worden. MKB-ondernemers die de financiering niet kunnen rondkrijgen, zetten hun groeiplannen noodgedwongen in de ijskast en laten kansen onbenut. Een onafhankelijke partij die haar weg goed weet te vinden in bank- en alternatieve kredieten biedt dan veel voordelen. Ondernemers zijn vaak geneigd naar één mogelijkheid van financieren te kijken, zoals bijvoorbeeld crowdfunding. Zij zijn zich vaak niet bewust van andere opties, waaronder de mogelijkheid om financieringsmogelijkheden te combineren. SmartFunding brengt de mogelijkheden in kaart en vindt de juiste financieringsmix. “Door persoonlijke begeleiding, onafhankelijk advies en lokale kennis bieden we een financieringsmix die precies bij de ondernemer en zijn of haar toekomstplannen past”, aldus Beemster.

Wat doet SmartFunding?

SmartFunding begeleidt mkb-ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van financieringen tussen de 250.000 en vijf miljoen euro. Samen wordt er gewerkt aan een ijzersterke businesscase. Met een gedegen financiële onderbouwing en haalbaarheidscheck op zak, benadert SmartFunding een zorgvuldig samengestelde selectie van financiers. Door daarnaast gebruik te maken van monitoring middels ‘SmartCash’ maakt SmartFunding maandelijks inzichtelijk hoe de ondernemer presteert ten opzichte van zijn eerder gestelde financiële doelen. De MKB-ondernemer krijgt hiermee doorlopend inzicht in de eigen liquiditeitspositie.

Partners

SmartFunding werkt samen met de belangrijkste banken en alternatieve financiers in Nederland en biedt een scala aan financieringsmogelijkheden. Vormen van financiering die worden aangeboden zijn klassieke leningen bij banken, leasing, factoring en crowdfunding. SmartFunding biedt ondernemers ook toegang tot private investors en direct lenders. https://www.smartfunding.nl/

EINDE