• Publicatiedatum: 22-9-2020
Logo FD
Het voornemen om de uitvoering van het toezicht op wettelijke accountantscontroles vanaf 2021 volledig onder te brengen bij toezichthouder AFM is ontwrichtend voor het mkb. Het toezicht kost dan fors meer tijd en geld en mkb-ondernemers draaien daarvoor op. Dit stelt SRA in een artikel in het FD vandaag.

 

Bovendien is het straks nog moeilijker om een geschikte accountant te vinden, omdat wettelijke controles dan te weinig opleveren voor accountants. Het toezicht kost dan fors meer tijd en geld en mkb-ondernemers draaien daarvoor op. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer van SRA.

SRA komt vandaag met nadere duiding aan alle leden.

Lees het artikel in het FD

In het kort:

Het toezicht op de wettelijke controles van accountants gaat op de schop.

Toezichthouder AFM krijgt meer taken en heeft daardoor ook meer geld nodig.

Accountantskantoren vrezen hogere kosten en meer bureaucratische rompslomp.

Uiteindelijk draaien mkb-klanten daarvoor op, waarschuwt accountantsorganisatie SRA.

Het voornemen om de uitvoering van het toezicht op wettelijke accountantscontroles vanaf 2021 volledig onder te brengen bij toezichthouder AFM is ontwrichtend voor het mkb. Het toezicht kost dan fors meer tijd en geld en mkb-ondernemers draaien daarvoor op. Bovendien is het straks nog moeilijker om een geschikte accountant vinden, omdat wettelijke controles dan te weinig opleveren voor accountants. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer van de SRA, een belangenvereniging van 370 accountantskantoren.

https://fd.nl/ondernemen/1357866/mkb-betaalt-rekening-voor-extra-afm-toezicht-op-accountants

SRA brief TK: