View this email in your browser
Logo Sustainable Finance Lab
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2019
In deze nieuwsbrief:

Vacature medewerk(st)er SFL
Het SFL is op zoek naar een creatieve en ondernemende medewerk(st)er met een ‘hands on’ mentaliteit, sterk zowel organisatorisch als inhoudelijk. Kom jij ons team versterken?

Bekijk de vacaturetekst op onze website.

Aankondiging 15 januari: De Financiële Gegevens Coöperatie
Aan wie vertrouw je je meest intieme financiële gegevens toe: ING of Facebook, ABN of Google? Of heb je liever een andere keuze?  Is het mogelijk zelf te bepalen wie er wat van je weet, en met die informatie mag doen?

Op deze avond spreken experts op het terrein van finance, internet en de platform economie. Pioniers van sociale financiële platform initiatieven pitchen hun ideeën. We bespreken we het probleem, de mogelijke oplossing en de rol van de burger hierin.

Met o.a. Marleen Stikker (WAAG), Marleen Jansen Groesbeek (SFL & Avans), Peter Eikelboom (Volksbank), Bart Jacobs (IRMA & RU), Christiaan van der Ven (Budlr), Marie-José Hoefmans (Schluss)Philip Helmer (Financieel Paspoort) en Rens van Tilburg (SFL).

Aanmeldingen verlopen via de website van Pakhuis de Zwijger.

Oratie Karen Maas
Het SFL feliciteert SFL-lid Karen Maas met haar aanstelling als bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability aan de Open Universiteit. Op 28 november sprak zij haar inaugurele rede onder de titel ‘Accounting & Sustainability: van control en compliance naar vertrouwen en impact’ uit.

U kunt de oratie van Maas is via de website van de Erasmus Universiteit downloaden.

VANDAAG: SFL in Tweede Kamer
SFL-voorzitter Peter Blom (blok 1: van 16.30-17.30) en SFL-directeur Rens van Tilburg (blok 3: 18.30-19.30) spreken bij het rondetafelgesprek over de verduurzaming van de financiële sector.

In zijn bijdrage stelt Van Tilburg dat de financiële sector zich dienstbaar op moet stellen ten opzichte van de reële economie. Bedrijven brengen uiteindelijk de innovatie die de transitie naar duurzame economie teweeg brengen. De politiek kan de toegenomen aandacht voor duurzaamheid in de financiële sector als hefboom benutten. Ook de rol van de centrale bank komt aan bod.

De schriftelijke bijdrage van Van Tilburg is beschikbaar in onze kennisbank.

Bekijk het rondetafelgesprek via DebatDirect.

Terugkijken: Geld en Schuld
Op 20 november vond in het Academiegebouw de SFL-publieksbijeenkomst omtrent het WRR-rapport ‘Geld en Schuld’ plaats, met o.a. bijdragen van WRR, DNB, ING en ABP.

De opnames van de avond zijn beschikbaar op ons YouTube-kanaal.

Terugkijken: Boekpresentatie De Gulden Snede
Op 28 november presenteerden SFL-lid Herman Wijffels en auteur Wilma de Rek het boek ‘De Gulden Snede’. In dit boek ontvouwt Wijffels in gesprek met De Rek zijn verrassende en fascinerende visie op de toekomst op het gebied van ecologie, economie en politiek.

De boekpresentatie werd gevolgd door een panelgesprek onder leiding van De Rek met Anne-Marie Rakhorst (oprichter en eigenaar van duurzaamheid.nl) en de SFL-leden Arnoud BootIrene van Staveren en Peter Blom.

Bekijk op ons YouTube kanaal Wijffels over de ideeën uit het boek en de integrale opname van de boekpresentatie.

Het boek is verkrijgbaar via Uitgeverij Balans.

Contact
Sustainable Finance Lab
Kriekenpitplein 21
3584 EC Utrecht
Netherlands
Aanmelden
Afmelden

https://bit.ly/2ErRhRK