Koningin Maxima woonde eerder de ondertekening bij van een lening van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) aan Qredits, bedoeld voor het financieel steunen van startende ondernemers.
Koningin Maxima woonde eerder de ondertekening bij van een lening van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) aan Qredits, bedoeld voor het financieel steunen van startende ondernemers. © robin utrecht

ALMELO – Met in totaal meer dan een kwart miljard euro aan kredieten heeft Qredits uit Almelo ruim 12.000 startende en bestaande ondernemers geholpen.

In 2009 startte Qredits met vier werknemers en kredieten tot 35.000 euro in Almelo. Bijna tien jaar later werken er 75 mensen bij Qredits. „Ons doel is ondernemerschap voor iedereen toegankelijk te maken. Ook het kredietbedrag is meegegroeid. Het MKB-krediet reikt zelfs tot 250.000 euro. Naast kredieten zijn er in de loop der jaren diverse diensten en producten ontwikkeld voor klanten en niet-klanten. Allemaal gebaseerd op de vraag van ondernemers.”

Winst

Naast kredieten biedt Qredits onder andere coaching vanuit de eigen Academy. Door de jaren heen is de poule van vrijwillige coaches gegroeid tot 650. „Gezamenlijk hebben zij meer dan 6.000 coachingstrajecten verzorgd voor ondernemers. Met als doel om ondernemers, Qredits-klant of niet, zo veel mogelijk te ondersteunen bij de opzet en groei van het bedrijf. Want onze visie is niet om winst te maken, maar om winst te laten maken.”

Startende ondernemers

Met de 250 miljoen euro heeft Qredits zowel bestaande als startende ondernemers gefinancierd. Driekwart van het totale bedrag is verstrekt aan kredieten onder de 50.000 euro. Van het overige bedrag is twintig procent als MKB-krediet (tot 250.000 euro) verstrekt en vijf procent als Flexibel-krediet, waarmee Qredits de mogelijkheid biedt aan ondernemers om financieel tijdelijk meer ruimte te creëren.

Het aandeel starters is over de hele portefeuille van Qredits 63 procent. Sinds 2015 neemt het aantal gefinancierde bestaande ondernemers wel toe.

https://bit.ly/2GCq9PK