Nieuwe samenwerking Crosslend en Geldvoorelkaar.nl

Door de nieuwe samenwerking met Crosslend wil Geldvoorelkaar.nl de Nederlandse crowdfunding markt een positieve boost geven, zodat (institutionele) investeerders en geldleners nog sneller met elkaar verbonden worden. De samenwerking en daarmee het bijbehorende netwerk zal een positieve bijdrage zijn in het verbreden van de financieringsopties in de crowdfunding markt. 

Geldvoorelkaar.nl is in 2010 opgericht als de eerste crowdfunding platform in Nederland. In tien jaar tijd heeft het bedrijf goede ontwikkelingen gemaakt in de crowdfundingmarkt. In 2019 werd het onder andere benoemd tot marktleider in de crowdfunding markt.

Missie
De missie van Geldvoorelkaar.nl is om ‘’een positieve en verantwoorde bijdrage te leveren aan de financierbaarheid van MKB-Nederland’’. Via Geldvoorelkaar.nl wordt de ‘echte’ economie ondersteund. MKB-ondernemers en vastgoedbeleggers realiseren de groei van hun bedrijf, met dank aan duizenden investeerders die in hen geloven en investeerders profiteren van een aantrekkelijk rendement. Zo maken zij hun financiële ambities waar met de kracht van de crowd.

CrossLend is een Europees platform voor de digitale markt dat kredietverstrekkers zoals Geldvoorelkaar.nl en institutionele beleggers met elkaar verbindt. Om de efficiëntie van transacties te verbeteren, ondersteunt hun platform zowel adviseurs als investeerders met verschillende aanvullende tools voor gegevensbeheer, analyse en rapportage.

Samenwerking
Crosslend heeft recent een belangrijke samenwerking tussen een Europese institutionele investeerder gekoppeld aan Geldvoorelkaar.nl. Geldvoorelkaar.nl is goedgekeurd voor accreditatie door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor het verkrijgen van leningen onder het beschermingsstelsel van de overheid m.b.t. de BMKB-C regeling. Geldvoorelkaar.nl is één van de eerste vijf platformen met deze accreditatie. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling heeft de particuliere markt van Geldvoorelkaar.nl nu ook het voordeel te kunnen profiteren van investeringen in de door de overheid gesteunde MKB-kredietprojecten. Op deze manier opent de samenwerking met CrossLend een deur naar meer institutionele financieringen binnen Europa.

Netwerk verbreden
Het netwerk van institutionele investeerders van Crosslend zal een bijdrage kunnen leveren in het verbreden van het bereik van Geldvoorelkaar.nl, het helpen openen van kansen en het verdiepen in de investeringsmarkt, aangezien het de steun voor het MKB in de komende jaren wil uitbreiden.

Edwin Adams, directeur van Geldvoorelkaar.nl, zegt: ‘’voor mij is de samenwerking een mooie ontwikkeling voor onze crowdfunding organisatie Geldvoorelkaar.nl. Ik ben trots om samen te werken met Crosslend. De samenwerking opent nieuwe deuren om onze financiering-opties te verbreden en daardoor kunnen we meer institutionele financiering binnen Europa krijgen. Het geeft ons nieuwe perspectieven in de markt. Dankzij onze nieuwe samenwerking, kunnen we ons als eerste noemen die nieuwe manieren zoekt van institutionele financiering in de crowdfunding markt. Ik ben er 100% zeker van dat de samenwerking resulteert in een positieve ontwikkeling voor de financieringsbehoefte van kleine en grotere bedrijven in Nederland tijdens de coronacrisis en voor in de toekomst.

Oliver Schimek, oprichter van Crosslend zegt: ‘’Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Geldvoorelkaar.nl. We willen graag met onze samenwerking de financieringsopties verbreden voor onze lokale bedrijven in Nederland. Als erkend marktleider sluiten de reputatie en ervaring van Geldvoorelkaar.nl goed aan bij de missie van CrossLend om de mogelijkheden van MKB-kredietverlening in Europa te verbreden en te standaardiseren”.

Over Geldvoorelkaar.nl
Sinds het bestaan heeft Geldvoorelkaar.nl ruim €237,5 miljoen euro gefinancierd aan krediet over 1700 vastgoed en MKB-bedrijven in verschillende sectoren. Geldvoorelkaar.nl is het grootste platform van zijn soort in de Nederlandse markt en is erkend als marktleider sinds 2019.

Over Crosslend
CrossLend is een FinTech, geautoriseerd door BaFin en CSSF, die een Europese digitale markt heeft ontwikkeld. Op de markt worden activa omgezet in effecten of andere formaten waarin kan worden belegd. Organisaties zoals banken, spaarbanken, coöperatieve banken, bijzondere kredietinstellingen en FinTech-kredietplatforms uit Europa bieden hun activa aan Europese institutionele beleggers aan voor aankoop via het platform. Het voordeel van het CrossLend-platform is de gestandaardiseerde en goed gestructureerde en transparante presentatie van de kredietgegevens van de initiator. Dit maakt het voor investeerders zoals andere banken, verzekeringsmaatschappijen, investeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en pensioenregelingen gemakkelijk om leningen te identificeren en te vergelijken op basis van hun criteria. Omdat CrossLend initiators en investeerders uit heel Europa samenbrengt op een centraal platform, draagt ​​CrossLend actief bij aan de Europese Kapitaalmarktenunie.

CrossLend werd in 2014 in Berlijn opgericht en heeft meer dan 70 mensen uit meer dan 30 landen in dienst. Naast het hoofdkantoor in Berlijn heeft CrossLend kantoren in Frankfurt, Wenen, Luxemburg en Londen.

https://vastgoedjournaal.nl/news/47716/nieuwe-samenwerking-crosslend-en-geldvoorelkaar-nl