Amper nog gezonde bedrijven in Europa – Complex van overheden, multinationals en mega projectontwikkelaars vagen met deze ‘Big Reset’ alle concurrentie weg, met miljoenen werklozen als gevolg

—————————————————————————————————————————————–

(01.55) – De vernietiging van het MKB in het Westen in het kader van de geplande ‘Big Reset’ ligt op schema. Volgens het gerenommeerde McKinsey staat maar liefst de helft van het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) in Europa op de rand van het faillissement. Omdat de staatssteun eens ophoudt, en in alle landen weer naar steeds strengere maatregelen wordt gegrepen om de valse PCR-test pandemie levend te houden, zullen vanaf 2021 hoogstwaarschijnlijk honderdduizenden bedrijven over de kop gaan, en vele miljoenen mensen hun baan verliezen. Oftewel: VN Agenda-21/30 is volop in uitvoering. En als u nog steeds denkt dat dit – ondanks alle bewijzen – een complottheorie is, wacht dan maar rustig af totdat deze communistische klimaatagenda ook uw voordeur intrapt.

Het corona beleid heeft het Europese bedrijfsleven keihard getroffen, zo constateert McKinsey. Maar liefst 70% zag zijn inkomsten teruglopen, vooral in de landen met de strengste lockdowns, zoals Italië en Spanje.

Amper nog gezonde bedrijven

In de onderstaande grafiek is te zien hoe buitengewoon slecht het met het Europese MKB gesteld is. Zelfs in export kampioen Duitsland staat 20% op omvallen. In Italië en het Verenigd Koninkrijk geldt dat voor de helft, en in Spanje zelfs voor méér dan de helft. Als we de zwakke bedrijven erbij rekenen, dan blijkt nog maar een zeer klein deel (enigszins) gezond te zijn: (bron: McKinsey via Bloomberg)

ECB president Christine Lagarde gaf in een interview met de Franse krant Le Monde toe dat de ‘nieuwe beperkende maatregelen bijdragen aan de onzekerheid, en het herstel de kop indrukken.’ Herstel – wat voor herstel? Het Europese BNP gaat dit jaar zeker 8% krimpen, ‘en als de situatie verslechtert, is het duidelijk dat dit onze voorspellingen somberder zal maken,’ aldus Lagarde. Pas in december komt de ECB met nieuwe cijfers. (1)

Europa heeft dus wéér een kanonschot vol met geld nodig om het bedrijfsleven aan het infuus te laten hangen. Dit zal het toch al fors tanende vertrouwen in de EU en de eurozone verder aantasten, en de verschuiving van het economische zwaartepunt van de wereld – en daarmee de welvaart – van het Westen naar China, Rusland en Oost Azië versnellen.

Complex van overheden, multinationals en projectontwikkelaars vaagt concurrentie weg

De krachten die verantwoordelijk zijn voor deze in gang gezette ‘Big Reset’ grijpen volgens onafhankelijke analisten een doorsnee virus aan om opzettelijk het MKB, inclusief familiebedrijven en boeren, kapot te laten gaan of via staatssteun feitelijk te onteigenen, zodat een machtig complex van overheden, multinationals en mega projectontwikkelaars voor een appel en een ei honderdduizenden kleinere bedrijven, plus het land van de boeren, in hun bezit kunnen krijgen.

Omdat – onder het mom van het coronavirus en ‘het klimaat’ – zo alle concurrentie wordt weggevaagd, verkrijgen multinationals een absolute monopoliepositie. Dit is de belangrijkste reden waarom grote bedrijven het coronabeleid van de overheden volmondig steunen (historisch is er een bekende term voor zo’n systeem: fascisme).

Overheden en projectontwikkelaars gaan vervolgens het boerenland exploiteren voor de bouw van nieuwe woonwijken (nodig voor de geplande massa immigratie) en aanleg van enorme energieparken (windmolens en zonnepanelen), die tot 100 keer meer land nodig hebben dan traditionele fossiele energiecentrales (maar desondanks onmogelijk in staat zullen zijn om aan de energiebehoefte te voorzien).

Klimaat/energiebeleid zal EU doen wegzinken

Dit totaal onrealistische, extreem kostbare klimaat/energiebeleid zal er naar onze mening voor zorgen dat de EU landen in het komende decennium juist definitief hun concurrentiekracht zullen kwijtraken, en daarmee hun positie op de wereldmarkt. Ze zullen hun huidige welvaart verliezen zodra de unie onder het gewicht van de almaar hoger oplopende schuldenlast zal bezwijken. Het laat zich raden wie daar weer de hoogste prijs voor zal moeten betalen: het gewone volk, dat in armoede en gebrek zal worden gestort.

Hierdoor zal Europa vermoedelijk rond 2030 zijn afgezakt tot Tweede (en in sommige delen mogelijk zelfs Derde) Wereldniveau, en geregeerd worden door een technocratische communistische dictatuur. Wat de VS betreft hangt het er vanaf wie op 3 november de verkiezingen wint; wordt het Joe Biden, dan gaan de Amerikanen eenzelfde extreemlinksliberale koers volgen, en zal hen hetzelfde droevige lot zijn beschoren.

Xander

https://www.xandernieuws.net/algemeen/mckinsey-helft-mkb-in-europa-dreigt-failliet-te-gaan/